25 nov

Grootste schip ter wereld onderweg naar Rotterdam

DB Group heeft meegebouwd

Over ruim een maand is het zover. Het schip der schepen heeft koers gezet naar Rotterdam. Vanuit de Koreaanse werf zal de Pieter Schelte aanmeren bij de Tweede Maasvlakte.

Met 382 meter lang en 124 breed is dit het grootste schip ter wereld. Voor nu nog, want offshorebedrijf Allseas heeft alweer plannen om een nóg groter schip te bouwen. De bedoeling is dat deze in 2020 in de vaart komt.

Het 2,5 miljard euro kostende schip is gebouwd om booreilanden af te breken als dopjes van bierflesjes en kan ruim 48.000.000 kilo tillen. In Rotterdam zal het buitenformaat catamaran getest worden en meerdere keren een speciaal gebouwd platform installeren en weer weghalen.

Wereldwijd zijn er niet veel havens waar de Pieter Schelte in past. De Alexiahaven op de Tweede Maasvlakte is hier speciaal voor uitgediept. Dan nog heeft het schip slechts een kleine ruimte over aan beide zijden. Volgens Allseas is het niet erg dat er weinig havens zijn voor het mammoethefschip, aangezien zij er vanuit gaan dat het schip van de ene naar de andere klus vaart op zee.

DB Group

Erg trots zijn wij op een aantal van onze mannen, deel heeft uitgemaakt aan het bouwen van dit wereldse schip. We kunnen dan ook niet wachten tot het zo ver is en we de Pieter Schelte aan het werk kunnen zien in Rotterdam.

De eerste opdrachten zijn al binnen. Komend zomer zullen de eerste booreilanden in Noorwegen worden ontmanteld door de Pieter Schelte.

Benieuwd naar het imposante mammoethefschip? Bekijk dan onderstaand filmpje: