25 feb

DB Group sponsort Ride4Kids

De strijd tegen energiestofwisselingsziektes bij kinderen

Een relatief onbekende energiestofwisselingziekte maakt het leven van vele kinderen ondraaglijk. Door een of meerdere fouten in het DNA van kinderen gaat er iets mis met het omzetten van voeding naar energie. Het lichaam krijgt hierdoor onvoldoende energie om goed te kunnen functioneren. De ziekte is progressief, dat wil zeggen dat de klachten over het algemeen steeds erger worden. Veel patiëntjes overlijden op (zeer) jonge leeftijd.

In Nederland worden per week ongeveer 1 tot 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte:

70% van deze kinderen wordt niet volwassen

50% overlijdt voor hun 10de verjaardag

Doordat er nog geen medicijn is gevonden om kinderen met een energiestofwisselingsziekte te behandelen of zelfs te genezen, worden de meeste patiëntjes niet oud. De groep kinderen met deze ziekte is relatief klein, waardoor het voor de farmaceutische industrie commercieel niet interessant genoeg is om een medicijn te ontwikkelen. De realiteit is echter hard: zonder medicijn hebben kinderen met een energiestofwisselingziekte geen toekomst!

DB Group steunt Ride4Kids in het doen naar wetenschappelijk onderzoek, welke uiteindelijk moeten leiden tot een behandeling en medicatie voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Wat Ride4Kids kenmerkt, is dat het volledig werkt met vrijwilligers die zich voornamelijk richten op fondsenwerving.

Om zoveel mogelijk geld op te halen, organiseert Ride4Kids ieder jaar de Pyreneeën Challenge. Dit is een dreidaags sportief evenement in de Franse Pyreneeën voor fietsers (3 dagen) én hardlopers (1 dag). Iedereen die wil, kan mee doen met deze uitdaging, opgezet door ouders, familie en vrienden van kinderen die lijden aan deze vreselijke ziekte, of hier zelfs al aan zijn overleden.

Ride4Kids Logo   Ride4Kids Pyreneeen challenge logo

Ook sponsor worden van Ride4Kids, of wil je zelf meedoen aan de Pyreneeën Challenge? Kijk dan op www.ride4kids.nl.

Ride4Kids 1  Ride4Kids 3